• DEJ:
  • 1 kg mel (giver 10-15 stykker)
  • 2 kopper lunt vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • FYLD:
  • kogt æg
  • kogte kartofler
  • tun
  • oliven
  • kapers
  • chili pasta

Dej
Først smuldre du gæren og tilføjer salt, sukker, olie og vand. Bland til gæren er smeltet.
Derefter hæler du mel lidt efter lidt, og blander til det bliver til en dej. Lad dejen hæve i en time. Derefter deler du dejen op i flutes og lader dem hæve igen i en halvtime.

Derefter steger du dem i fritureolie (Du kan enten bruge en friture eller en dyb pande). De skal kun stege så de bliver gylden brune – dvs. i cirka 5 min.

Fyld:
Når de er blevet lidt kolde, smøre du lidt chili pasta inde i flutene (hvis den ikke skal være så stærk kan du blande chili pastaen med vand og olie, eller undlade det)

Traditionelt bruger man kogt æg, kogte kartofler, tun, kapers og oliven som fyld. Men du kan sagtens proppe andet fyld i 🙂