- 50 g smør
- 3 dl mælk
- 1 pk gær
- 50 g sukker
- ½ tsk salt
- 500 g mel
- KAGECREME
- 45 g kagecreme-pulver
- 2 dl mælk
- FYLD:
- 150 smør
- 300 g brun farin
- 4 spsk sirup
Hvis man er fynbo, så ved man hvordan en brunsviger skal smage, og i den grad også hvordan den ikke skal smage. Der er ikke noget værre end en brunsviger, hvor “snasket” ikke er andet end sukkerkrystaller, der sidder fast i tænderne! Se, hemmeligheden bag enhver fynsk bagers brunsviger hedder KAGECREME! Derfor får I her den ultimative opskrift på en god, fynsk brunsviger – præcis som bageren laver den.
Smelt smør, og lad det afkøle.
Lun mælken – evt. i en mikrobølgeovn – indtil den er fingerlun. Opløs gæren heri, og tilsæt sukker, salt, mel og den afkølede smør. Bland godt. Dejen vil være meget klistret – men det skal den også være.
Drys lidt mel over, og stil den ti hævning et lunt sted i ½ time.
Forvarm ovnen til 175 grader, alm. ovn.
Imens piskes mælk med kagecreme-pulveret i nogle minutter.
Smelt smør i en kasserolle, tilsæt brun farin og sirup og bland godt. Vend herefter kagecremen heri.
Smør en stor bradepande (35×40) eller beklæd den med bagepapir, rul dejen ud og læg den i formen.
Lav nogle små fordybninger i dejen med håndfladen, eller med dine fingre, og skab en lille kant på kagen. Hæld nu fyldet over.
Bag brunsvigeren i 25-30 min, 175 grader.