• 100 g mørk chokolade
  • 180 g smør
  • 230 g sukker
  • 4 æg
  • 90 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • 4 tsk kakao
  • 1 knivspids salt
  • FYLD:
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk pebermynteessens
  • FROSTING
  • 500 g flormelis
  • 120 g smør (stuetemperatur)
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk pebermynteessens
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 spsk mælk
  • grøn frugtfarve
  • 8 pebermyntechokolader til pynt

Giver ca. 16 cupcakes.

Smelt chokolade og smør over vandbad (bunden af skålen skal helst ikke røre vandet). Tag skålen af varmen, rør sukker i, og lad blandingen afkøle. Når den efter ca. 10-15 min er afkølet, piskes den igennem med en elpisker i nogle minutter. Tilsæt herefter æggene et ad gangen.

Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål, og sigt det i dejen.

Fordel dejen i muffinsformene, og bag dem i 20-25 ved 180 grader i en forvarmet ovn, eller indtil de er gennembagt (stik et redskab i kagen – hvis ikke der er dej på når det tages ud, er kagerne færdige).

FYLD:

Bland flormelis, 1 spsk vand og pebermynteessens i en skål. Pisk godt. Tilsæt yderligere 1 spsk vand, og rør det sammen til en glat masse. Tilpas evt. med vand.

FROSTING:

Rør det bløde smør med flormelis, og tilsæt pebermynteessens og vaniljeekstrakt. Pisk det godt. Hæld mælken ved under piskning. Tilsæt frugtfarve, indtil den ønskede farve opnås. Pas på med at tilsætte for meget – det kan give en eftersmag.

Når kagerne er helt afkølede, bruges en teske til at lave et lille hul i kagerne. Fordel lidt pebermyntefyld i kagerne, og kom det fjernede stykke kage tilbage, som en slags “prop”. Fordel herefter frostingen på kagerne, og pynt med en halv pebermyntechokolade.

Velbekomme 🙂