• 250 g smør
  • 230 g sukker
  • 3 tsk vanilje
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 130 g hvid chokolade
  • 100 g hinbær (frost kan også bruges)
  • HINDBÆRFROSTING:
  • 1 kop smør (stuetemperatur!)
  • 4-6 kopper flormelis
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 4 spsk hindbær (optøede eller friske)
  • Evt. mælk

Disse cupcakes har jeg lavet utallige gange, og HVER gang jeg har lavet dem, har folk efterspurgt opskriften. De er simpelthen bare SÅ lækre!

GIVER CA. 21 CUPCAKES

Udtag evt. smør fra køleskabet, som skal bruges til frostingen, så den kan opnå stuetemperatur.
Smelt smør, lad det afkøle, og bland det med sukker og vanilje. Pisk det godt. Tilsæt æggene et ad gangen, og bland godt indimellem. Tilsæt derefter mel og bagepulver. Hak chokoladen groft, og vend den med hindbærene i dejen, forsigtigt med en dejskraber.

Bages i ca. 25 min, ved 160 grader varmluft.

HINDBÆR FROSTING:

Bland den bløde smør med hindbærmarmelade og optøede/friske hindbær i en skål, og rør i 2 min indtil det er blandet godt (det bliver til noget mærkeligt, grynet noget, men dette forsvinder når flormelis tilsættes). Tilsæt flormelis, 1 kop ad gangen, indtil du når den ønskede konsistens og sødme. Er frostingen blevet for hård, kan man evt. tilsætte lidt (!) mælk.

Hæld frostingen i en kagesprøjte og dekorer kagerne, mens de er kolde – ellers smelter frostingen.