• 170 g sukker
  • 120 g smør
  • 2 æg
  • 180 g mel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk vanilje (meget gerne ekstrakt)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk lakridsgranulat
  • Evt. 2 tsk saltet lakridssirup
  • FROSTING:
  • ca. 300 g flomerlis
  • 100 g smør (stuetempereret)
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk vanilje (meget gerne ekstrakt)
  • 2 spsk lakridsgranulat
  • Evt. lakridssirup

Jeg var engang til fællesiftar i moskeen, hvor jeg for første gang fik smagt lakridscupcakes, og de var bare SÅ lækre! Jeg har også siden hen hørt, at de er ret så populære blandt lakrids-elskere – no doubt why!  Hvis du er lige så tosset med lakrids som jeg selv er, er de her et must-try! Man kan også sagtens lave dem i normal størrelse – så skal de blot have lidt længere tid i ovnen.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt smørret, lad det afkøle og pisk det hvidt og luftigt sammen med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Tilsæt til sidst mælk, vanilje og lakridsgranulat, og bland det hele godt sammen med el-piskeren.

Hæld dejen i formene* (men fyld dem ikke helt op – dejen hæver), og bag dem i ca. 12-14 min. Du kan evt. stikke i kagerne, for at se om de er færdige.

Lad dine cupcakes afkøle, før du pynter dem med frosting – ellers smelter det bare.

FROSTING:

Pisk smør med flormelis, indtil det bliver til en masse små krummer. Tilsæt mælk, vanilje og lakridsgranulat, og pisk godt indtil frostingen er lækker cremet og glat. Du kan altid justere konsistensen med mælk, hvis den er for tyk og med flormelis, hvis den er for tynd. Hvis du synes den smager for lidt af lakrids, kan du naturligvis også altid tilsætte mere granulat 😉 Jeg tilsætter også ofte en lille tsk saltet lakridssirup – så får frostingen lige en lidt mørkere farve, og naturligvis også meget mere smag 🙂

Sidst jeg lavede disse cupcakes, skar jeg en lille “kegle” ud af kagernes top, og lagde en lille klat lakridssirup, hvorefter jeg lukkede kagerne igen med den lille top, jeg skar ud. Det gjorde altså en hel del for kagerne, vil jeg lige sige! 😉 Det var virkelig lækkert!

Velbekomme!

 

*Jeg har investeret i sådan en mini-cupcakes form, som er rigtig god til ovnen – så flyder kagerne nemlig ikke ud, men bliver fine og ensartede.