• 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl mælk
  • 2 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • Kokos eller sukker til pynt
  • 5 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • Frugt efter eget valg

Normalt er flødekager ikke helt optimale efter et stort måltid iftar, men denne roulade er virkelig let og smager friskt af syrlige bær 🙂 Den på billedet er lavet med hindbærkompot og jordbær, men roulade kan laves med alverdens frugter, som fx hindbær, jordbær, ananas, vindruer, brombær, blåbær, æblekompot, blommer, rabarber osv. Kun fantasien sætter grænser! 🙂

Jeg anbefaler at man læser hele opskriften igennem før man påbegynder bagningen, så man har en idé om forløbet.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk æg og sukker til det bliver let og luftigt. Tilsæt mælk. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og kom det i dejen. Pisk godt.

Hæld dejen ud på en stor bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 7-8 minutter indtil den er gyldenbrun.

Tag et helt rent viskestykke og drys det til med kokos eller sukker (dette er hvad rouladen vil være dækket med på ydersiden.). Vend den varme, færdigbagte dej ud på viskestykket og hiv bagepapiret af. Rul dejen i viskestykket som om at der var fyld i, og lad den afkøle sådan i et kvarters tid.

Imens piskes flødeskum med flormelis og frugten skæres i skiver (sørg for ikke at få for meget væske med fra frugten).

Rul langsomt den “tomme” roulade ud igen og fordel flødeskummen i et lag over hele kagen. (TIP! Man kan evt. starte med at smøre kagen med et tyndt lag hindbærkompot* før man kommer flødeskum på kagen – det giver en dejlig syrlig smag)
Fordel frugten over hele kagen.

Rul rouladen langsomt, men stramt sammen og lad den hvile i køleskabet i 4 timer eller natten over.

*Hindbærkompot laves ved at koge ca. 100 g hindbær op i ca. 10 min, hvorefter man tilsætter 1 tsk maizena, rørt op med 1 spsk lunken vand, og lader det koge ind til det har en konsistens som syltetøj. Dette passer perfekt til en roulade med bær.

Velbekomme! 🙂