- 1 dl lun mælk
- ½ pakke gær
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 300 g mel
- 100 g smør (stuetempereret)
- REMONCE:
- 1 dl mælk
- 25 g kagecreme-pulver
- 130 g blødt smør
- 130 g brun farin
- 1½ spsk kanel
Hvem elsker ikke kanelsnegle!?
Denne opskrift giver lækre, bløde kanelsnegle, der er alt andet end tørre 🙂
Opskriften giver ca. 15 kanelsnegle
Opløs gæren i lunken mælk (varm mælken op i nogle sekunder i mikrobølgeovnen), og tilsæt æg, salt og sukker.
Hæld melet i en ny skål, og opløs den bløde smør i melet – sørg for at der ikke er store klumper af smør. Hæld herefter gærblandingen ved, og ælt til en ensartet dej.
Lad dejen hæve et lunt sted i 90 min.
Imens laves fyldet. Bland mælk og pulver til kagecreme i en skål, og pisk indtil den er lækker cremet.
Bland den bløde (ikke smeltet!) smør med brun farin og kanel, og vend den kolde kagecreme heri.
Rul dejen ud til en rektangel (ca. 3 mm tyk), og fordel remoncen herpå. Rul dejen sammen til en pølse på det lange led, og skær stykker på ca. 2 cm i bredden. Fordel sneglene i et fad med lidt mellemrum imellem dem, og lad dem efterhæve i 40 min.
Sneglene bages i 20 min ved 200 grader.
Pynt evt. med glasur.
Velbekomme! 🙂