• Bunden:
  • 175g digistivekiks
  • en god håndfuld mandler (blendet groft)
  • en god håndfuld dadler (finhakket)
  • 2 spsk kokosmel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 75g smeltet smør
  • -
  • -
  • Fyldet:
  • 4 æg
  • 600g flødeost
  • 150g sukker
  • 1/2 tsk fintrevet citronskræl
  • 2 tsk vanilie
  • 1 blendet mango
  • -
  • -
  • Toppen:
  • 250 g cremefraiche (9%)
  • 2 tsk vanilie
  • -
  • -
  • Mangopuré:
  • 1 moden smagfuld mango
  • 2 tsk saft fra citron
  • lidt reven citronskal
  • 2 spsk flormelis

Så blev det tid til endnu en cheesecake, denne gang med mango:)
Jeg har endnu ikke rodet mig ud i ubagte cheesecakes, da jeg ikke har kunne finde halal-husblas nogen steder. Jeg har dog endelig fået bestilt noget, så glæder mig til at eksperimentere med det:) Den her chesecake var virkelig god. Selvom mangoen jeg havde købt ikke var særlig smagfuld, gav den et lækkert twist til kagen. Bunden havde jeg kommet kokosmel og en lille smule ingefær i, som gik virkelig godt til smagen af mango. Jeg kan virkelig anbefale denne cheesecake, bare sørg for at mangoerne er gode og godt modne.

1. Ingredienserne til bunden blandes godt sammen, hvor den smeltede smør og de hakkede mandler gnides godt ind de tørre ingredienser. I en springform med løs bund kommes bagepapir og “dejen” presses godt ned i bunden af springformen.

2. Sukker og æg piskes godt luftigt. Resten af ingredienserne til fyldet piskes med og hældes i springformen ovenover bunden.

3. Bages i ovnen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 40 min til toppen er gylden og giver efter når man trykker let på den med en finger.

4. Cremefraiche blandes godt med vanilien og hældes udover kagen mens den er varm. Stil kagen til afkøling helst til dagen efter.

5. Ingredienserne til puréen blendes godt og fordeles over cheesekagen.

Server kagen med en varm kop myntete:)

Velbekomme!

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.