• 3/4 kop grødris
  • 1,25 liter let eller sødmælk
  • 1/2 kop sukker
  • 1 kanelstang
  • 1/2 flækket vaniljestang
  • 2 tsk rosenvand
  • en sjat fløde

Ros bhalib som oversat betyder “ris i mælk”, som er en slags risbudding sødet og smagt til med rosevand, kanel og sukker. Normalt bliver den lavet RIGTIG sød, men jeg holder igen med sukkeret. I den her opskrift har jeg ekperimenteret lidt med desserten for at give den søde smag en kontrast. Hvad er mere surt end ribs? ja det ved jeg ikke helt selv, men jeg plukkede i hvertfald de modne ribs og en håndfuld jordbær ude fra haven og lavede et lækkert bærovertræk til risbuddingen. Ikke nok med det så hammerende godt ud med farverne så smagte det også fantastisk og jeg blev tilfreds med min fusion af køkkener:)

1. Bring mælk, kanelstang og ris i kog og skru helt ned for varmen og lad det simre en times tid under låg til det har en konsistens som en meget tynd risengrød. Imens laves ribs eller bærovertræk.

2. Tilsæt sukker, rosenvand og fløde og lad simre i endnu 5 min.

3. Hæld risbuddingen op i portionsskåle og lad dem stå og køle af.

4. Ribsene nippes og varmes op i en gryde sammen med

5. Når risbuddingen er afkølet og har dannet en skorpe i toppen hældes et tyndt lag bær ovenpå. Lad køle i køleskab i et par timer og pynt ved servering med hakkede pistacienødder.

Velbekomme:)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.