- BUND:
- 120 g smør
- 130 g brun farin
- 50 g kokosmel
- 130 g mel
- KARAMEL:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 5 spsk lys sirup
- En knivspids salt
- 30 gram smør
- CHOKOLADE:
- 125 g mørk chokolade
- 25 g smør
- Evt. 25 g hvid chokolade
Denne kage smagte jeg for mange år siden hos en bekendt, og i maaange år forsøgte jeg at få opskriften, for den er simpelthen en af de lækreste kager jeg har fået! Men jeg er også helt vild med karamel 😉
Det bedste ved den her kage er, at den er så utrolig nem at lave! 🙂
BUND: Smelt smørret og rør farinen i sammen med kokosmel og mel. Når det er samlet godt, trykkes det ud i et mellemstort ovnfast fad, og bages til den er gylden ved 170 grader i ca. 15 min
KARAMEL: Kom den kondenserede mælk, salt, sirup og smør op i en gryde, og lad det småkoge under omrøring i nogle minutter. Herefter skrues helt ned for varmen i ca. 10 min, indtil karamellen bliver gyldenbrun
Hæld karamellen over den færdigbagte bund, og bag det i et kvarters tid, indtil karamellen får en fast konsistens og gylden overflade.
CHOKOLADE: Smelt smør og mørk chokolade over vandbad, og hæld det over kagen, når den er helt afkølet. Smelt den hvide chokolade over vandbad, og lav smukke mønstre i kagen 🙂
Velbekomme! 🙂