• FISH
  • 4-500 g hvid fisk (jeg brugte torskefilet)
  • 1 dl mel + 2 dl mel
  • 3 tsk all round krydderi
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • Salt
  • 1-2 dl danskvand
  • Olie til friture
  • Gode pomfritter
  • TARTARSAUCE:
  • 1 dl mayonnaise
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 spsk syltede agurker
  • 2 spsk kapres
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk fintrevet løg

Min mand og jeg fik fish and chips for nogle uger siden på en lille restaurant. Det virkede så simpelt, men smagte bare så lækkert! Så måtte jeg jo hjem og søge lidt, men det tog sin tid at finde en god opskrift uden øl.. But here it is 😀 

FISH:

Bland 2 dl mel med 2 tsk all round krydderi, hvidløgspulver og smag til med salt. Hæld danskvand ved lidt ad gangen, men du pisker klumperne ud af dejen. Mængden af danskvand kan variere, men dejen skal være hvad der svarer til en tyk yoghurt i konsistens. Jeg tror jeg tilsatte lidt over 1 dl, men prøv dig frem 🙂 Stil dejen til side. 

Bland 1 dl mel med 1 tsk salt og 1 tsk all round krydderi. Skær fiskefiletterne i ønsket størrelse, og vend dem i melet og herefter i dejen. Tilbered fisken i varm olie eller frituregryde, og sørg for at dejen ikke drypper for meget af fisken, før du kommer den i olien. Husk at der skal rigeligt med olie til – fisken skal være helt dækket af olie, og olien skal være ret varm. Fisken er færdig, når den har fået en fin gylden overflade. 

CHIPS:

Fritterne er købt frosne, og tilberedt i friture. Jeg havde ikke lige tid eller overskud til selv at lave de helt gode hjemmelavede pomfritter der kunne tage flere timer 😅 Så jeg kørte i Føtex og købte de dyreste “gourmet” fritter, jeg kunne finde. De er krydret med salt, oregano, hvidløgspulver og en smule all round. 

TARTAR: 

Hak kapres og syltede agurker fint, riv lidt løg på den fineste side af et rivejern og bland det med de resterende ingredienser. Smag til med salt og citron. 

Voila! Velbekomme 🙂