• 300 g pasta
  • ½ løg
  • 200 g kyllingfilet
  • 250 g champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk all round
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • Salt
  • ½ liter fløde
  • 2 mozzarellakugler (el. revet ost)

Denne ret er en klar favorit hos mig. Så hvis kylling, pasta i flødesovs, champignon og masser af ost også lige er dig, så skal du prøve denne ret!! Den er virkelig nem at tilberede, og smager fantastisk. 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader almindelig ovn).

Kog pasta (i saltet vand) al dente (de tilberedes yderligere i ovnen). Imens laves sovsen.

Finhak løg og steg det i lidt olie på en varm pande. Når løgene er bløde, tilsættes kylling, skåret i strimler. Lad det stege ved høj varme 1 minuts tid. Skru ned til middel varme og tilsæt champignon i skiver, hvidløg og krydderier. Steg til kyllingen netop er gennemstegt (ca. 8 min). Hæld 1/4 liter fløde ved, og bland det godt. Smag til med krydderierne. TIP: Tilsæt 1 spsk tomatpuré i sovsen for lækker smag. 

Fordel den kogte pasta i et ovnfast fad. Hæld sovsen ved, tilsæt 1/4 liter* fløde og 1 mozzarellakugle revet i små stykker. Bland det hele godt. Riv endnu en mozzarellakugle i små stykker, og fordel det på toppen af pastaen. 

Bag i 15-25 min i ovnen eller indtil osten har fået en gylden overflade.

Velbekomme 🙂

*Prøv dig lidt frem med mængden af fløde, da det kommer meget an på konsistensen af fløden. Jeg bruger OMAs fedtfattige, som er en del tykkere end piskefløde fx.

BONUS: Du kan altid erstatte kylling med andet protein eller champignon med andre grøntsager – eksperimentér dig frem 😀