• 1 kylling
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 6 fed hvidløg (hakket)
  • 1 finthakket rød chili (eller efter smag)
  • salt og peber
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk bukkehorn (kan undlades)
  • en sjat kulør
  • 1 foråsløg finthakket
  • 2 løg hakket
  • 2 laubærblade
  • 2 stilke timian
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2 hele kardemmomefrø
  • 250 ml hønsefond
  • 1 spsk majsstivelse (maizena)
  • 3 sweet potatoes (i tykker skiver)
  • olie til stegning

I opskriften skal man bruge en speciel krydderiblanding som hedder graines a roussir. Den består af bukkehorn, spidskommen og gule sennepsfrø, så jeg tilføjede bare de 3 krydderier.

1. 4-5 timer før tilberedning parteres og marineres kyllingestykkerne i hvidløg, eddikke, chile, salt og peber. Stilles på køl indtil brug.

2. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde. Når den er varm tilsættes sukker og man rører rundt indtil sukkeren er opløst og er blevet brun. Brun kyllingestykkerne på alle sider og farv med kulør. Tilsæt forårsløg, løg og marinaden (hvidløg, chili og eddikke) og rør lidt rundt.

3. Tilsæt laubærblade, timian og vand så det knap nok dækker og lad det simre under låg i ca. 20 min.

4. Opløst maizenaen i lidt af hønsefonden og tilsæt den med resten af fonden. lad retten koge op og skru derefter ned og lad stå og simre i ca. 15 min.

5. Kartoflerne koges halvt møre i letsaltet vand i ca. 15 min. Derefter steges de i rigelig olie på alle sidder.

Server retten med de søde kartofler og garner med hakket persille, forårsløg og rød peberfrugt.

Velbekomme:)

 

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.