• 4 laksefilleter
  • 2 presset fed hvidløg
  • 1/2 finthakket rød chili
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • saften fra en lime
  • 1 spsk friskhakket koriander
  • 1 lille forårsløg
  • salt
  • 1 pose sugarsnaps
  • 1 dåse kokosmælk
  • -
  • tilbehør: ris

For et stykke tid siden købte jeg en stor pose laksefilletter på frost. Filletterne var vakuumpakket enkeltvis og jeg tænkte at det nok va meget rart at have sådan nogen liggende i fryseren som man lige kunne tø op når man fik brug for at lave noget hurtigt på en hverdag. Det skulle så vise sig at være det dårligste køb ever! Jeg prøvede at stege nogen på normal vis, og de viste sig at være tørre kedelige og næsten smagsløse. Jeg har så haft dem liggende i fryseren i snart 1/2 år nu og synes stadig ikke at jeg skal smide dem ud. Så forleden prøvede jeg igen. Denne gang i et fad marineret en times tid og overhældt med kokos, og mon ikke de blev en succes! Det var åbentbart sådan nogle tørre kedelige laksefilletter skulle behandles; Overdynge og kamouflere dem med en masse krydderier og masser af smag. Det blev tilgengæld en overraskende god ret som jeg serverede med ris. Man kan selvfølgelig sagtens bruge andre fisketyper eller endda frisk laks.

1. Bland alle krydderierne og gnid laksestykkerne godt ind i dem. Kom dem i et ovnfast fad og lad dem stå og marinere en 1/2-1 times tid i køleskabet.

2. Kom sugarsnapsene over laksefilletterne i fadet og hæld kokosmælken over.

3. Steg i ovnen ca. 20-30 min ved 200 grader. Server fisken med ris.

Velbekomme:)

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.