• 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 350 g hakkekød
  • 1 spsk all round
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2-300 g tomat passata
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 spsk oregano
  • 1 lille aubergine (kan erstattes med squash)
  • 1 squash
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 3,5 dl mælk
  • 80 g revet ost eller ½ mozzarellakugle
  • 150 g revet ost til topping

De der følger med på Instagram ved, at manden herhjemme følger en stram LCHF (Low Carb High Fat)/keto kur, hvor kulhydrater er helt no-go. Dvs. ingen pasta, couscous, ris, brød, kartofler, rodfrugter o.lign. Og hallo, vi har begge arabiske gener – ingen af os bliver mætte af salat og suppe 😅 Så da jeg efterspurgte inspiration til ny madlavning, anbefalede flere af jer squashlasagne, og det fik jeg så prøvet. Jeg siger jer, at det var overraskende lækkert! Det er jo bare som lasagne, hvor pladerne smager af meget mere 😊

Hak løget fint, og steg det i lidt olie ved medium varme. Tilsæt hakkekød og krydderier og steg det indtil det er gennemstegt. Tilsæt passata, tomatpuré og oregano, og lad simre i 3-4 min.

Skær auberginen i tynde skiver, fordel dem på skærebrættet, og drys salt over dem. Dette fjerner væden fra dem, og gør dem mindre slatne. Lad dem hvile med salt i 10-15 min, og gerne længere. Herefter duppes auberginerne tørre med køkkenrulle. Skræl squashen en smule, og skær den i tynde, tynde skiver.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter mel og mælk (lidt efter lidt). Når sovsen er bagt op og blevet tykkere, tilsættes ost. Smag til med salt.

Saml nu lasagnen med squash nederst, herefter kødsovs, bechamel, auberginer, kødsovs, bechamel osv. Slut af med et lag bechamel og drys med revet ost. Bag i 20-25 min ved 200 grader eller indtil osten er gylden.