- 200 g løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket kyllingekød
- 300 g squash
- 300 g gulerod
- 100 pastinak
- 1 dåse hakket tomat
- Grøntsagsbouillon
- 1½ dl vand
- Salt
- Peber
- Paprika
- Rosmarin
- Lasagneplader
- Reven ost
- BECHAMELSOVS:
- ½ liter mælk
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 1 knivspids muskatnød
- Evt. revet ost
Hak løg og hvidløg, og svits det i olivenolie. Tilsæt hakkekøddet.
Squash, gulerod og pastinak rives på et rivejern, og tilsættes. Bland grøntsagsbouillon med vand, og bland det i gryden sammen med hakkede tomater. Smag til med salt, peber, paprika og rosmarin og det simre i et kvarters tid.
Bechamelsovs:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt mel. Hæld mælken i lidt efter lidt, og under konstant omrøring. Bliv ved med at røre, indtil sovsen bliver tyk. Smag til med salt, peber og muskat)
Tip: Jeg plejer at tilsætte en håndfuld reven ost, men så bruger jeg også 1-2 dl ekstra mælk – det er lækkert!
Fordel lasagneplader og kødsovs lagvist i et ovnfast fad, og hæld til sidst bechamelsovs over lasagnen. Drys med ost.
Bages i ca. 30 min ved 200 grader, eller indtil lasagnepladerne er gennembagte (stik en kniv i lasagnen og mærk efter).
Min absolut favorit lasagne!