• Til Bunden:
  • 175g digistivekiks
  • en god håndfuld hasselnødder (blendet)
  • ca. 50g lys chokolade (mørk vil være at foretrække) (finhakket)
  • en lille håndfuld dadler (finhakket)
  • 75g smeltet smør
  • -
  • Til Fyldet:
  • 4 æg
  • 600g flødeost
  • 150g sukker
  • 1/2 tsk fintrevet citronskræl
  • 2 tsk vanilie
  • -
  • Til Toppen:
  • 250 g cremefraiche (9%)
  • 2 tsk vanilie
  • -
  • Til Hindbær/blåbær coulis:
  • 100g hindbær frosne
  • 50g blåbær frosne
  • 4 spsk rørsukker

Jeg har før skrevet om familiens lækre cheesecake, som er ret uimodståelig. Jeg har senere hen udviklet lidt på opskriften og gjort den endnu mere uimodståelig. Bunden var noget jeg eksperimenterede med. Synes at den blev rigtig rigtig god. Den var en rigtig god kontrast til den let syrlige hindbær/blåbær-coulis og alligevel slet ikke “vammel-sød”. Synes nemlig at den almindelige digistive-bund var blevet lidt for kedelig. Udover digistivekiks bestod den af hasselnødder, chokolade og dadler. Jeg har ikke egentlige mål på hasselnødder, dadler og chokolade, da jeg bare kom i som jeg syntes. Men mums hvor blev den god:) Jeg kom desværre til at købe philly light, hvilket jeg normalt er stærk modstander af, men det gik faktisk udemærket. Så slemt var det heller ikk:)

Jeg skriver ingredienserne ned her, ellers er fremgangsmåden den samme som den anden cheesecake. Coulisen lader man bare koge ind ved svag varme indtil vandet fra bærene er fordampet.

Af Mariam Farhat http://elskmedmad.blogspot.com.