• 3-4 stk arabisk brød
  • 50 g mandler
  • 50 cashewnødder
  • ½ dl pinjekerner
  • 2 ds kikærter
  • 1 ds hummus
  • 6 fed hvidløg
  • 1 l yoghurt naturel (gerne en fed en)
  • Salt
  • Eddike
  • Citronsaft
  • Tahina
  • 250 g hakkekød
  • 2 spsk olie (til stegning)
  • 2 spsk smør (til stegning)
  • Peber
  • Det 7. krydderi
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Evt. 3-4 tomater til pynt

Fatteh er en af lækreste små retter, jeg nogensinde har fået! Jeg fik det engang hos en veninde for mange år siden, og da jeg så for nyligt forsøgte at lave det selv efter en tilfældig opskrift på nettet, gik det bare helt galt 🙁
Jeg har derfor fået opskriften fra selv samme veninde, og står og skal lave det i aften. Min mund løber i vand bare ved tanken! 😛

Skær det arabiske brød i små firkanter (ca. 3×3 cm), og frituresteg dem, indtil de bliver dejligt gyldne. Lad herefter stykkerne dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

I samme olie frituresteges mandler, cashewnødder og evt. pinjekerner. Det er vigtigt at de er usaltede.

Kog kikærterne lidt op i en kasserolle, og hæld dem op i en skål med hummus, hvidløg og yoghurt, og smag til med salt, eddike, citronsaft og tahina. Lad blandingen hvile i et kvarters tid. Blandingen skal ikke være for flydende.

Imens steges hakkekødet i smør og olie. Smag til med salt, peber og det 7. krydderi.

Hak persillen, og skær evt. tomater i både som pynt på toppen.

Retten skal nu samles, men det er VIGTIGT at dette først sker lige før servering (vi tager 2-3 min før), da brødet ellers vil blive helt blødt.
Placer brødet nederst i fadet, og lad det dække hele bunden. Hæld yoghurtblandingen over, og fordel kødet herpå. Drys til sidst de stegte nødder over, og pynt med persille og evt. tomater.

Sahten! 🙂