- Dej:
- 1½ kg mel
- 15 g gær
- ½ kop mælk
- ½ kop olivenolie
- Vand til passende konsistens (ca. 2½ kop lunkent vand)
- Fyld:
- 500 g hakkekød (lam, kalv eller okse)
- 4-5 løg
- 2 ds hakkede tomater (eller 6 friske som man selv skræller og hakker)
- En håndfuld pinjekerner
- Salt
- Peber
- Det 7. krydderi.
Dejen æltes godt og sættes et lunt sted i ½ time. Udstik med et lille te-glas små runde cirkler.
Steg løgene i lidt olie til de bliver bløde, og tilsæt kødet. Lad det blive let gyldent før du tilsætter tomater og pinjekerner. Tilsæt krydderier efter smag.
Placér 1-2 tsk af fyldet midt i cirklen, og klem 4 ‘hjørner’ sammen (se billedet). Hellere lukke dem lidt for meget, end for lidt, da de kan åbne sig lidt i ovnen. Smør et stort fad med olie, og placér sfiha’erne derpå. Bages ved 250 grader indtil de er blevet flotte gyldne.
Velbekomme!