• BARIIS:
  • 5 dl basmati ris
  • 3 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk ingefær
  • 1/2 kylling bouillonterning
  • 2 spsk Marwo Rice seasoning*
  • 2 spsk MEGA grøntsagspulver*
  • 5 dl kogende vand
  • SUQAAR:
  • 400 g oksekød
  • 3 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk ingefær
  • 2-3 kartofler
  • 1 stor gulerod
  • 2 tsk karry
  • 1 spsk MEGA grøntsagspulver*
  • Bananer

Okay, lidt emotionelt skriv her, så scroll ned hvis du har travlt med at komme igang med at lave mad 😀

Som barn kom vi ofte hos en somalisk familie, der boede i nærheden af os. Vi var (og er heldigvis stadig) så tætte, at mine to søstre og jeg, gik rundt og kaldte familiens mama for hoyoo (mor) – det troede vi oprigtigt var hendes navn. Hoyoo Istahil lavede verdens bedste mad. Mad jeg stadig drømmer om den dag i dag. I mean, noget så simpelt som hendes spaghetti med kød og kartofler var bare af en anden verden. Savler helt bare ved tanken. Så denne opskrift er dedikeret til min kære Abdisalaan familie, og ikke mindst Abdisalaan hamselv, rahimahuAllah <3

Sorry, det skal ikke være sørgeligt, det var lige for at sætte ord på, at der ligger følelser i det her for mig. Den mad var en stor del af min barndom.

Okay, sådan helt generelt – den her ret er fantastisk! Intet slår Hoyoos mad, men må indrømme at denne opskrift ikke er langt fra..

_____________________

Skyl risene godt i koldt vand (ikke iskoldt), og lad dem ligge i blød i en times tid. Har du ikke mulighed for at vente en time, skyller du bare risene godt, og tilsætter ½-1 ekstra dl vand, når risene skal koges. Anbefaler dog klart, at de lægges i blød i køligt vand 🙂

Kog vand til risene. Finhak løg, og steg det i rigeligt med olie. Lad løgene blive bløde, og tilsæt hvidløg og krydderier (spar endelig ikke på krydderierne ;)). Lad det stege i nogle sekunder ved middel varme, dræn risene for vand, og hæld dem i gryden. Sørg for at blande krydderier og ris godt, før du tilsætter det kogende vand. Opløs bouillonterningen i lidt af det kogende vand, og hæld det i gryden. Bland godt, skru ned til lav varme, og lad risene koge under låg i 10 min. Rør herefter rundt i gryden igen, sæt lågen tilbage på gryden, og lad risene stå og trække mens du laver suqaar.

Skær kødet i mundrette stykker, og steg det af i olie ved høj varme med MEGA grøntsagspulver, ingefær og hvidløg, indtil væden fra kødet er fordampet. Hak løget meget groft, og tilsæt dem med grøntsagerne, skåret i tern. Skru ned til middel varme, og lad det simre under låg i 10 min. Tilsæt karry, MEGA og 1 dl vand. Du kan altid regulere mængden af vand, alt efter hvilken konsistens du ønsker. Tilsæt finthakket persille som det sidste.

OG OG OG… NEJ, denne ret kan ikke spises uden banan!!! Så misser du den umami, som denne ret har. Spis en skefuld ris med suqaar, og tag så en bid banan. MUMS!

Velbekomme 🙂

*Prøv at google de to navne, så finder du billeder af hvordan pakken ser ud 🙂 Rice seasoning har de i somaliske butikker, mens MEGA kan købes hos de fleste etniske grønthandlere.