• 7-8 små grønne chilier
  • 1/4 agurk
  • 1/2 løg
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 5 fed hvidløg
  • 2 citroner (saften herfra)
  • 1 tsk salt

Min mand og jeg fandt en somalisk restaurant, som serverede den lækreste somaliske chilisovs. Ifølge min mand i hvert fald, jeg kan slet ikke spise noget så stærkt. Jeg tog hjem på youtube, og fandt lidt forskellige opskrifter på denne basbaas på somalisk, og selvom jeg ikke forstod et eneste ord af hvad der blev sagt, så er min mand mindst lige så vild med min opskrift, som den fra restauranten. Jeg laver den kun, når vi får somalisk bariis iyo suqaar (find opskriften her på siden), men kan sikkert sagtens spises med andet!

Opskriften kan nok ikke blive nemmere – alting skal nemlig bare igennem en foodprocesser, hvorefter man kan smage lidt til med citron, salt og chili.