• 1 spsk kinesisk grøn te
  • 1 god håndfuld marokkansk mynte
  • 3-4 spsk sukker
  • Kogende vand

Eeej, så mange gange har jeg drukket såkaldt marokkansk te på fine caféer fyldt med mynteblade, alt for meget vand og alt for lidt sukker. Den rigtige, traditionelle te kræver masser af mynte, masser af sukker og en hel del kærlighed <3 Når det så er sagt, så er der så mange parametre, der afgør smagen for en god te (kogetid, mynten, mærket af te osv.), så selvom du ikke rammer plet første gang, så prøv bare igen 🙂 Jeg rammer heller ikke plet hver gang. Der er også meget stor forskel på den grønne te man bruger – vi bruger et mærke, der hedder “Chakour”, som jeg desværre endnu ikke har fundet i DK endnu, men bruger du fx mærket “Sultan”, så tilsæt lige en ekstra ½ spsk ifht. opskriften her.

Jeg laver det altid i en traditionel marokkansk tekande, men har man ikke det, tror jeg sagtens det kan laves i en gryde (har dog ikke prøvet, så kan ikke sige, om det smager lige så godt).

Første step er at rense den grønne te. Kom den grønne te i en marokkansk tekande, og hæld kogende vand over, så det i hvert fald dækker den grønne te med 1-2 cm. Lad det hvile i 2 min. Kør kanden rundt i cirkler, så vandet fordeler sig godt, og hæld alt det mørke vand op i et glas. Kom igen kogende vand over den grønne te, så det dækker, og lad det trække igen i 2 min. Hæld vandet op i samme eller et nyt glas. Rens mynten, og kom den i tekanden sammen med sukker. Hæld nu de to glas med det mørke vand tilbage i tekanden, MEN uden det bundfald der er – det er vigtigt at det ikke kommer med tilbage i kanden, så bliver teen bitter 🙂 Tilsæt sukker og 1 liter kogende vand eller (lidt mindre) til tekanden er fyldt. Lad det koge langsomt op ved middel varme. Dette er et vigtigt step i processen – hvis teen koger op på under 5 min, bliver den for tynd. Den skal koge langsomt op (i minimum 5 min), og så skal den koge helt op, således at man tager den af varmen, LIGE før den koger over, så er den klar 🙂 Hvis den koger op for hurtigt, så skru lidt ned for varmen.

Når teen er klar, har den godt af lige at trække i 3-4 min. Bland teen før du drikker den, ved at hælde te op i et glas, og så tilbage i kanden igen. Dette gøres to gange. Og så husk selvfølgelig at hælde fra en høj afstand til glasset – så kommer der en masse fin skum på teen 🙂

Velbekomme!