• 400 g kød i store tern
  • 1 hakket løg
  • 3 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk safran
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk gurkemeje
  • vand
  • 200 g svesker
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • Sesamfrø

Okay, hvis jeg skulle lave en top 5 liste over livretter, ville denne UDEN tvivl indgå! Det er simpelthen en så lækker kombi af sødt, salt, sprødt, blødt… Den har bare det hele! 😉

Hæld olien i en gryde, og tilsæt kød, hvidløg, salt, gurkemeje, peber, kanel, ingefær, safran og løg.

Bland godt, og lad det koge under låg i ca. 10 min.
Tilsæt lidt vand (ca. 1 kop), og rør godt. Lad det igen koge under låg indtil kødet er mørt (ca. 30-40 min, alt efter kødets størrelse). Kig til kødet engang imellem, så det ikke brænder på. Tilsæt evt. mere vand efter behov.

I en kaserolle blandes svesker, kanel og sukker, og der hældes vand ved, så det som minimum dækker sveskerne. Lad sveskerne koge under låg i ca. 10 min, eller indtil sveskerne er blevet helt bløde.

Kog lidt vand, hæld det over mandlerne, og lad det hvile i ca. 10 min. Smut mandlerne, og steg dem i olie til de er gyldne.

Kødet og væden derfra hældes på en tallerken, dækkes med sveskerne og pyntes med mandler og evt. sesamfrø.

Spises med brød – fx de marokkanske batbout.

Besaha / Velbekomme 🙂