• 5 løg
  • 2 dl olivenolie
  • 3 dl grønne linser
  • 2 spsk olie
  • 5 spsk små vermicelli
  • 5 dl basmati ris
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk Vegeta
  • Salt
  • 7 dl vand
  • Yoghurt naturel

Mjaddara er en af de lækreste arabiske, vegetarretter. Den er dejlig nem og simpel.

Kog de grønne linser i rigeligt med saltet vand indtil de er næsten færdigkogte. Jeg kogte mine i 15-20 min. Sigt vandet fra.

Skyl risene godt i koldt vand. Varm olie i en gryde og steg vermicelli indtil de bliver gyldne. Tilsæt de drænede ris, salt, spidskommen og Vegeta. Tilsæt herfter de grønne linser, rør let rundt og hæld derefter kogende vand ved. Lad risene få et hurtigt opkog, og skru så ned til laveste varme. Lad risene tilberede i 15 min under låg.

Imens steges løgene. Skær løgene i strimler og steg dem i olivenolien. Dræn dem på en tallerken med køkkenrulle og læg dem til side. Gem den olivenolie, som du har stegt løgene i.

Når risene er tilberedt, hældes den overskydende olivenolie over risene og retten serveres med de ristede løg som topping og yoghurt naturel ved siden af.

Velbekomme! 🙂