- 1 løg
- 1 kylling (eller 1 kg kylling med ben)
- 1 tomat
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk hakkede citroner i lage (kan købes hos div. grønthandlere)
- 1 tsk ingefær
- 1,5 tsk kanel
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk safran
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 spsk hakket persille
- 2 spsk hakkede koriander
- Olivenolie til stegning
- 100 g grønne oliven
- 4 mellemstore kartofler (kan undlades)
Denne ret er måske en af de mest traditionelle retter i Marokko – og med god grund! 😉 Kyllingen er dejlig krydret og yderst velsmagende 🙂 Normalt laves retten egentlig uden kartofler, så dem kan du sagtens udelade hvis du har lyst 🙂
Hak løg fint, og steg det i olivenolien ved middel varme. Tilsæt persille, koriander,krydderier, hvidløg, tomat (skrællet og blendet), og bland det godt. Kom herefter kyllingen ned i gryden, og sørg for at den smøres godt ind i blandingen. Tilsæt et glas vand, og kartoflerne og lad det koge under låg i 30-45 min indtil kyllingen er tilberedt.
Når kyllingen er færdig, tages den op fra sovsen (sørg for at der er så lidt sovs på kyllingen som muligt), og brunes i ovnen på 200 grader varmluft (220 almindelig ovn), indtil den er smuk gylden. Imens tilsættesoliven i sovsen. Lad det småsimre mens kyllingen er i ovnen. Ønskes mere sovs, kan man blot tilsætte mere vand, og lade det koge ind i nogle minutter.
Når kyllingen er blevet gylden, tages den ud og anrettes på en tallerken med sovs omkring.
Denne ret spises med brød. Herhjemme spiser vi den med marokkanske batbout.
Velbekomme 🙂