• 400 g mel
  • 100 g fin semolina
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk gær
  • 2-3 dl vand
  • 80 g smør
  • 8 spsk vegetabilsk olie

Marokkanske msemen minder vel mest af alt om pandekager. I Marokko spiser man dem ofte til eftermiddagskaffen med en god klat honning til 🙂

Bland mel, semolina, salt og sukker i en skål. Opløs gæren i 1 dl vand, og hæld det op i skålen også. Tilsæt mere vand, lidt ad gangen, indtil det bliver en blød og elastisk dej.

Form små bolde på størrelse med golfbolde.

Dæk dem til, og lad dem stå i 10-15 min. Imens smeltes smør og blandes med olie en skål.

Dyp fingerene i smørblandingen, og pres boldende ud på bordet med fingerene. Dejen skal blive så tynd, at man stort set kan se bordpladen igennem. Sørg for at dejen er godt fedtet ind i smørblandingen – så går den ikke så let i stykker. Det gør ikke noget, hvis der kommer et enkelt hul eller to i den. (se billede)

Drys en smule semolina over. Fold dem nu som på billederne nedenfor.

 

Drys nu igen lidt semolina over, før den lukkes helt sammen til en firkant.

 

Når alle firkanter er lavet, presses de flade med fingrene, så de er ca. 1-2 mm tynde.

Kom lidt af smørblandingen på en pande ved lav varme, og steg dine msemen til de er gyldne på begge sider.

Serveres lune med honning.

Besahtkom 🙂