• 400 g mel
  • 100 g fin semolina
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk gær
  • 2-3 dl vand
  • 80 g smør
  • 8 spsk vegetabilsk olie

Marokkanske msemen minder vel mest af alt om pandekager. I Marokko spiser man dem ofte til eftermiddagskaffen med en god klat honning til 🙂

Bland mel, semolina, salt og sukker i en skål. Opløs gæren i 1 dl vand, og hæld det op i skålen også. Tilsæt mere vand, lidt ad gangen, indtil det bliver en blød og elastisk dej.

Form små bolde på størrelse med golfbolde.

Dæk dem til, og lad dem stå i 10-15 min. Imens smeltes smør og blandes med olie en skål.

Dyp fingerene i smørblandingen, og pres boldende ud pĂĄ bordet med fingerene. Dejen skal blive sĂĄ tynd, at man stort set kan se bordpladen igennem. Sørg for at dejen er godt fedtet ind i smørblandingen – sĂĄ gĂĄr den ikke sĂĄ let i stykker. Det gør ikke noget, hvis der kommer et enkelt hul eller to i den. (se billede)

Drys en smule semolina over. Fold dem nu som på billederne nedenfor.

 

Drys nu igen lidt semolina over, før den lukkes helt sammen til en firkant.

NĂĄr alle firkanter er lavet, presses de flade med fingrene, sĂĄ de er ca. 1-2 mm tynde.

Kom lidt af smørblandingen på en pande ved lav varme, og steg dine msemen til de er gyldne på begge sider.

Serveres lune med honning.

Besahtkom 🙂