• DEL 1:
  • Ca 2 spsk mel
  • 1 spsk tørgær
  • 2 tsk sukker
  • En smule varmt vand
  • DEL 2:
  • 580 g mel
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 2,5 dl varmt sødmælk
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniliesukker
  • Olie til friturestegning
  • Evt. sukker

DEL 1: Bland mel, tørgær, sukker og vand i en skål, og pisk det godt. Lad det hæve tildækket i 5 min.
DEL 2: Bland mel, sukker, olie, mælk, æg, salt og vanillesukker, i nævnte rækkefølge, i en anden skål.
Kom nu blandingen fra del 1 op i skålen med del 2, og bland det godt sammen. Stil dejen til hævning i 1 time

Når dejen har hævet, ruller du den ud på et bord der er drysset med mel. Pas på den ikke bliver for tynd! Lav så cirkler i dejen i den størrelse du ønsker – brug en kop el. lign. til at skære ud, og midten kan du udstikke med en flaske prop el. lign. Kun fantasien sætter grænser 😉
Nu mangler de bare friturestegningen.
Drys dem med sukker, eller kakao – vær kreativ! 🙂
Bon appetit

Billede af Salima A. Salima