• KØDBOLLER:
  • 300g hakkekød
  • 3 spsk finthakket persille
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • TOMATSOVSEN:
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl persille
  • 2-3 dl passata
  • ½ tsk ingefær
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • Salt
  • 1-2 æg

Da jeg for ganske nyligt var hos slagteren for at købe kød til hvad vi bare kalder “tagine”, fandt jeg ud af at kært barn åbenbart har mange navne 😅 Tagine, marmita, gamila, marqa – og sikkert flere. Summasummarum er, at det er en lækker krydret tomatsovs med kødboller, der typsik spises med brød til. Man tilsætter også æg, hvis det skal være ekstra godt, men det er ikke alle der er lige glade for det. Jeg elsker det, min mand synes det er mærkeligt (derfor der kun er æg i den ene side på billedet) 😀

Jeg har lavet denne ret i en tagine herhjemme, men kan også sagtens laves i en almindelig gryde.

Bland kød med persille, koriander og krydderier, og rul dem til små kødboller.

Steg løg og hvidløg i olie indtil de bliver bløde, og tilsæt kødbollerne. Når kødbollerne er brunet godt af, tilsættes passata og krydderier. Du kan selv regulere mængden af passata alt efter hvor meget sovs du ønsker. Husk blot at smage til undervejs, så smagen ikke forsvinder i passata 🙂

Lad det simre under låg ved middel varme i 20 min. Slå æggene ud, sørg for at blommen er “i stykker”, og lad det simre under låg i ca. 10 min, eller indtil æggene er tilberedte.

Spises med brød til.

Velbekomme!