• 500 g kød
  • 3 forårsløg (kan erstattes med 1 alm. løg)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk safran
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 spsk persille
  • ½ tsk hærdet smør ("smen"/"smid" på arabisk)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ kg kartofler
  • Vand

En sand klassiker i det marokkanske køkken 😉

Hak løgene, og steg dem i en varm gryde ved lav varme. Tilsæt kødstykkerne, hvidløg og krydderierne. Bland det godt, og lad det simre i 5-10 min.

Tilsæt lidt vand (ca. 3 dl), dæk gryden til, og lad det koge i 20 min.

Imens skrælles kartofler og deles i 2 eller 4 dele, alt efter kartoflernes størrelse. Tilsæt kartoflerne, og lad det koge videre i en halv times tid, eller indtil kartoflerne er kogte.

Spises med brød.

Velbekomme!