- 500 g kød
- 3 forårsløg (kan erstattes med 1 alm. løg)
- 1 tsk salt
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk paprika
- ½ tsk peber
- ½ tsk safran
- 1 tsk gurkemeje
- 3 spsk persille
- ½ tsk hærdet smør ("smen"/"smid" på arabisk)
- 2 fed hvidløg
- ½ kg kartofler
- Vand
En sand klassiker i det marokkanske køkken 😉
Hak løgene, og steg dem i en varm gryde ved lav varme. Tilsæt kødstykkerne, hvidløg og krydderierne. Bland det godt, og lad det simre i 5-10 min.
Tilsæt lidt vand (ca. 3 dl), dæk gryden til, og lad det koge i 20 min.
Imens skrælles kartofler og deles i 2 eller 4 dele, alt efter kartoflernes størrelse. Tilsæt kartoflerne, og lad det koge videre i en halv times tid, eller indtil kartoflerne er kogte.
Spises med brød.
Velbekomme!