• 200 g okse- eller lammekød
  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 dl grønne linser
  • 200 g bladselleri
  • 1 dl finhakket persille
  • 1 dl finhakket koriander
  • 1 kødboullion
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk ingefær
  • 1 spsk gurkemeje
  • 1 liter vand
  • 1 dåse kogte kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 spsk mel
  • ½ dl små vermicelli
  • 1 æg

Der findes lige så mange måder at lave harira på, som der findes byer i Marokko. Eller noget i den stil 😀 Den her opskrift er i hvert fald faldet i god hver gang jeg har lavet den 🙂 OG så er den et must i ethvert marokkansk hjem i Ramadan!

Finhak løg, bladselleri, persille og koriander. Skær kødet i mundrette stykker. Steg løg og kød i olie ved middel varme, indtil kødet har fået stegeskorpe. Tilsæt bladselleri, persille, koriander, grønne linser, krydderier, og bland godt. Opløs bouillon i kogende vand, og hæld det i gryden med ca. 1-1,5 liter vand, eller indtil det dækker kød og grøntsager. Lad det simre ved lav-middel varme i 1 time. Efter 1 time, køres de hakkede tomater i en minihakker eller blender, og hældes i suppen. Opløs tomatpuré i ca. 1 dl vand, og hæld det i suppen sammen med vermicelli og kikærter. Opløs melet i 1,5 dl vand og hæld det gennem en si ned i suppen. Lad det koge i yderligere 10 min under konstant omrøring. Du kan justere konsistensen af din suppe ved at tilsætte mere vand eller meljævning, hvis du synes, den virker tynd. Til slut tilsættes ægget under omrøring. Suppen er klar, når ægget er tilberedt i suppen (ses som hvide “stykker” i suppen). Smag til med salt.

Bessa7a!