• 1 pakke filodej (ca. 500 g)
  • 450 g hakkede nødder
  • 2½ dl smør
  • 1 tsk kanel
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl sukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt (kan erstattes med 2 tsk vanijesukker)
  • 1,2 dl honning

1. Forvarm ovn til 175 grader

2. Hak nødderne, og bland dem med kanel. Sæt det til side. Rul filodejen ud, og skær den over i to, så den kan være på panden. Dæk filodejen med et fugtigt viskestykke, så de ikke bliver hårde. Placer to stykker filodej på panden, og smør dem grundigt. Fortsæt med dette, indtil du har 8 lag. Placer 2-3 spsk af nøddeblandingen på toppen af lagene, og dæk det med to nye stykker filodej. Smør godt, tilsæt nøddeblandingen, og kom to nye lag på. Det øverste lag bør have 6-8 lag dej.

Brug en skarp kniv til at skære kager ud i drage/diamant formede kager. Bag i ca. 50 min, indtil baklavaerne er gyldne og sprøde.

Mens kagerne bager, laves saucen. Kog sukker og vand, indtil sukkeret er helt smeltet. Tilsæt vanilje og honning, og lad det simre i små 20 min.

Tag nogle baklava ud fra ovnen, og kom STRAKS efter saucen på. Lad dem afkøle.

Velbekomme!