- 2 mellemstore løg
- 1 kg kylling/kyllingebryst (hakket i små stykker)
- 150 ml naturel yoghurt
- 1/4 - 1/2 litter piskefløde
- 75 g smør
- 400 g tomater (i dåse)
- 1 spsk. Olie
- 1 spsk. Finthakkede hvidløg
- 1 spsk. Finthakkede ingefær
- 2 grønne chili (som skal hakkes i små fine runde skiver)
- 3 spsk. Finthakkede koriander
- -
- -
- Krydderier:
- ½-1 spsk. Salt (der kan tilsættes mere alt efter smag)
- 2-3 spsk. Tandoori masala (kan købes i pakistanske butikker)
- 1½ spsk. rød chili pulver
- En lille smule kanel (knivspids - og ikke mere!)
- ½ tsk. Garam masala (kan undlades - fås i pakistanske butikker)
1. Tilsæt yoghurten i en skål sammen med alle tørre krydderier – samt tomaterne, hvidløg og ingefær. Blend det hele sammen med en stavblender (hvis man ikke har det, kan man bare blende det hele sammen i en almindelig blender og derefter komme det i en stål).
2. Tilsæt herefter kyllingestykkerne i blandingen og bland det godt sammen. Sæt det til side.
3. Varm gryden op med olien og smørret.
4. Tilsæt løgene i gryden, når smørret er smeltet og steg dem til de bliver lysebrune.
5. Kom nu det finthakkede grønne chili i og bland det sammen med løgene. Rør rundt i gryden i 1 minut.
6. Tilsæt kyllingeblandingen i gryden og rør godt i ca. 20 minutter. Hvis det begynder at brænde på, kan man godt komme lidt vand i.
7. Efter 20 minutter er kyllingen godt gennemstegt. Kom herefter det ønskede mænge piskefløde i – mindst 1/4 liter. Og rør rundt i 5-6 minutter.
Så er din butter chicken færdig og lige til at spise. Pynt med koriander – det giver god smag og en fantastisk duft 🙂
Reference: http://sweethomecopenhagen.dk/min-vandrende-butterchicken/
photo credit. cc