• 1 dl lun mælk
  • ½ pakke gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 300 g mel
  • 100 g smør (stuetempereret)
  • REMONCE:
  • 1 dl mælk
  • 25 g kagecreme-pulver
  • 130 g blødt smør
  • 130 g brun farin
  • 1½ spsk kanel

Hvem elsker ikke kanelsnegle!?

Denne opskrift giver lækre, bløde kanelsnegle, der er alt andet end tørre :-)

Opskriften giver ca. 15 kanelsnegle

Opløs gæren i lunken mælk (varm mælken op i nogle sekunder i mikrobølgeovnen), og tilsæt æg, salt og sukker.

Hæld melet i en ny skål, og opløs den bløde smør i melet – sørg for at der ikke er store klumper af smør. Hæld herefter gærblandingen ved, og ælt til en ensartet dej.

Lad dejen hæve et lunt sted i 90 min.

Imens laves fyldet. Bland mælk og pulver til kagecreme i en skål, og pisk indtil den er lækker cremet. Lad det hvile i køleskabet i 20 min.

Bland den bløde (ikke smeltet!) smør med brun farin og kanel, og vend den kolde kagecreme heri.

Rul dejen ud til en rektangel (ca. 3 mm tyk), og fordel remoncen herpå. Rul dejen sammen til en pølse på det lange led, og skær stykker på ca. 2 cm i bredden. Fordel sneglene i et fad med lidt mellemrum imellem dem, og lad dem efterhæve i 40 min.

Sneglene bages i 20 min ved 200 grader.

Pynt evt. med glasur.

Velbekomme! :-)