• BUNDEN:
  • 200 g smør
  • 350 g sukker
  • 3 æg
  • 240 g mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3 spsk peanutbutter
  • 250 g saltede peanuts
  • KARAMEL:
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 dl sirup
  • 3 spsk kakao
  • 260 g sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 75 g smør
  • CHOKOLADE:
  • 250 g mørk chokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 25 g smør

Jeg tror jeg har sagt det før, men jeg elsker simpelthen alt hvad der hedder karamel! Manden herhjemme har ikke en nær så sød tand som jeg, så denne kage er et godt kompromis herhjemme, fordi der også er saltede peanuts i. En sikker vinder hos de fleste kageglade mennesker! 🙂

Forvarm ovnen til 200 grader.

BUND: Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk det godt med sukkeret indtil det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk godt og tilsæt peanutbutter. Bland mel og bagepulver i en skål og tilsæt det i dejen. Beklæd et mellemstort ovnfast fad med bagepapir og hæld dejen i. Sørg for at dejen er jævnt fordelt.

Fordel peanuts over bunden og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen i ca. 30 minutter indtil den lige netop er gennembagt – stik gerne en pind eller ren kniv i kagen og sørg for at der ikke kommer dej på, ellers er kagen ikke færdig. Imens  kagen bager, laves karamellen.

KARAMEL: Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt de resterende ingredienser. Lad simre i et kvarters tid, eller indtil det har fået en karamel-agtig konsistens. Hæld karamellen over den varme bund, og stil den til afkøling. – Gerne natten over.

CHOKOLADE: Kom chokolade, smør og fløde i en skål, og smelt det over vandbad. Når kagen er HELT kold fordeles chokoladen over kagen. Lad chokoladen stivne før du skærer kagen.

Velbekomme! 🙂