• 1 kg hakket okse- eller lammekød
  • 230 g bulgur (medium)
  • 1 tsk salt + ½ tsk
  • 1 tsk peber + ½ tsk
  • 1 tsk allehånde
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 2 løg - 1 grofthakket + 1 finthakket
  • 1 dl ristede pinjekerne (valgfrit)
  • 2 spsk olivenolie
  • Smagsneutral olie til stegning

Kom bulguren i en skål med koldt vand. Efter en halv time, tages bulguren op, og drænes for vand (kom evt. bulguren op i et viskestykke, og pres vandet ud). Bland den drænede bulgur med 500 gram hakkekød, det grofthakkede løg, 1 tsk salt og 1 tsk peber. Bland godt, og kom blandingen i en foodprocessor, indtil den får en konsistens som dej. Lad dejen stå tildækket mens du forbereder fyldet.
Steg det finthakkede løg i oilvenolie. Tilsæt pinjekerner. Bland nu de resterende 500 gram hakkekød i, og lad det blive godt stegt. Sørg for at der ikke er klumper af hakkekød, med at det hele er fint adskilt. Tilsæt allehånde, ½ tsk salt, ½ tsk peber og spidskommen. Når kødet er blevet lysebrunt slukkes der for varmen, og kødet afkøles i 10-15 min. 

Tag en håndfuld bulgur-dej på størrelse med et æg, og form det til en bold. Prik et hul med fingeren, for at gøre plads til fyldet. Kom fyld i hullet, og klem toppen sammen. Du kan efterfølgende forme den som en amerikansk football (den typiske form), eller lade den forblive en rund kugle.

Frituresteg dine kibbeh i meget varm olie i cirka 10 minutter, eller indtil de opnår en gyldenbrun farve. Læg dem på en serviet lige efter stegningen, for at forhindre overflødig olie.

Giver op til 25 stk.

 

Billede credit