• 300 g kød
  • 300 g hvide bønner
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk grøntsagsboullion (pulver)
  • ca. 1 liter vand
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 dl passata
  • 1 boullionterning (kød)
  • Salt
  • 1 spsk finthakket persille

Der findes et hav af udgaver af denne ret – både arabisk, tyrkisk, kurdisk, you name it. Men synes faktisk at de minder ret meget om hinanden.

OBS! Hvide bønner skal ligge i blød natten over – mindst 12 timer. Kom rigeligt med koldt vand i en skål, fordi bønnerne bliver større af at ligge i vandet.

Skær kødet i mundrette stykker. Finhak løg og hvidløg, steg det i lidt olie, og tilsæt kødet, når løgene er blevet bløde. Tilsæt lidt salt, krydderier, og lad det stege med indtil kødet har fået stegeskorpe. Sigt vandet fra bønnerne, og tilsæt dem gryden. Hæld vand over, og tilsæt tomatpure, passata og boullion. Lad det simre ved svag varme i 30-40 minutter, eller indtil bønnerne er gennemkogte. Tilsæt til sidst persille og smag til med salt.

Serveres med hvide ris.

Velbekomme 🙂