• BATBOUT:
  • 2,5 dl vand
  • 10 g gær
  • 8-9 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk olie
  • FYLD:
  • 300 g hakkekød
  • 1 løg
  • 3 spsk olie
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 spsk paprika
  • 1 håndfuld grønne oliven

Giver 10-20 batbout, alt efter ønsket størrelse.

Hos os er batbout m3amer et must i Ramadan! Vi spiser dem typisk som en side-dish. Det er små lækre sandwiches, der mætter godt og smager helt fantastisk! Jeg erstatter typisk halvdelen af hvedemel med grahamsmel, så de ikke er helt hvide.

Opløs gæren i vandet, og bland olie, salt og sukker i. Tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen skal kun lige samles, men heller ikke være alt for klistret. Sørg for at ælte dejen godt – jo længere tid, jo blødere batbout. Jeg anbefaler minimum 10 min.

Stil dejen til hævning i 10 min.
Form herefter små bolde af dejen, og lad dem hæve tildækket i 10 min.
Herefter rulles hver dejportion ud, så den er 2-3mm tyk. Lad også dem hæve tildækket i 10 min.

Varm en pande op, og kom så dine batbout på en ad gangen. Panden skal være varm, når første batbout tilberedes. Når du ser en lille boble tage form i dejen, skal du hurtigt vende brødet. Når brødet er færdigbagt på den ene side, vendes det og bages på den anden side. Brødet skulle gerne “puste sig op” som små pitabrød, men det lykkes ikke hver gang.

Steg løg og hakkekød i olie. Når kødet er brunet godt, tilsættes peberfrugt og krydderier. Når kødet er tilberedt, tilsættes tomatpure og finthakket oliven. Lad det småsimre i nogle minutter. Smag til med salt, og tilsæt evt. lidt vand, hvis du ønsker et lidt mere sovset fyld. Det er lidt nemmere at have med at gøre, når man kan smøre det inde i batbout’en.

Kom kødfyldet i dine batbout og nyd dem lune 🙂