• 4 spsk olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g kød
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk gurkemeje
  • Salt
  • 2 dl passata
  • 1,5 dl vand (+/-)
  • 2 spsk hakket persille
  • 5 små kartofler
  • 200 g grønne bønner

Tagine kan laves på alverdens måder og med alverdens grøntsager 😊 Lige de grønne bønner her fik jeg ofte som barn, og har derfor prøvet at genskabe retten 😋 Jeg har brugt en tagine, men du kan sagtens lave det i en almindelig gryde! 🙂

Hak løg fint, pres hvidløg og steg ved middel varme i olien. Når løgene er bløde, skæres kødet (jeg brugte kalv) i stykker på ca. 5×5 cm og tilsættes og brunes godt af. Tilsæt krydderier, passata, vand og persille, og lad det simre tildækket i 5 min. Del kartoflerne i både, og tilsæt dem. Sørg for at dække kartoflerne godt med sovs, så de også får glæde af krydderierne 🙂 Lad kartoflerne koge i 15-20 min, eller indtil de er næsten møre. Sørg for løbende at tjekke til kødet, så det ikke brænder på). Herefter tilsættes bønnerne (jeg brugte bare frosne), og det hele koges færdigt i ca. 10 min. Smag til med salt. Husk at du altid løbende kan tilsætte mere/mindre vand, alt efter hvor meget sovs du ønsker.

Retten spises med brød til 🙂

Velbekomme!