- Dej:
- 300 g mel
- 100 g semolina (fin)
- 1 tsk salt
- Vand
- Olie
- Kyllingsovs:
- 3 spsk smagsneutral olie
- ca. 800 g kylling med ben
- 1 løg
- 4 spsk grønne linser
- 2 spsk bukkehornsfrø
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk peber
- 1/4 tsk safran
- 1 tsk salt
- 3 spsk persille
- Vand
Rfissa er en af de retter jeg aldrig før har lavet, selvom jeg EEELSKER det, simpelthen fordi jeg har hørt at det er ret besværligt. Men så kastede jeg mig alligevel ud i det, for nogle dage siden, og det var faktisk slet ikke så slemt 🙂 Meen, man skal måske lige lave det en gang eller to, før det bliver helt perfekt.
Dej:
Bland mel, semolina, salt og ca. 2 dl vand i en skål. Ælt dejen godt, og tilsæt vand lidt efter lidt – dejen skal være dejlig blød og smidig, og man skal helst ikke kunne mærke semolina-kornene ved æltning. Der skal æltes godt, før du får den rigtige konsistens.
Dyp dine fingrene i en lille skål med smagsneutral olie, og form små bolde på størrelse med bordtennisbolde. Der skal helst være et lige antal bolde. Smør lidt olie over dejbollerne og lad dem hvile mens du tilbereder kyllingen.
Kylling:
Hæld olien i en gryde, og tilsæt kyllingen når olien er varm. Tilsæt herefter løg i tynde skiver, linser, bukkehornsfrø, persille og krydderier. Dæk kyllingen med vand, og lad det koge i 40 min.
Imellemtiden udflades “dej-boldene”. Dyp fingrene i skålen med oile, og tryk dejen meget lidt flad med fingerspidserne. Læg to affladede bolde ovenpå hinanden (sørg for, at der er godt med olie imellem dem). Tryk kanterne sammen, og tryk herefter dejen helt flad med fingerspidserne – sørg for hele tiden at have lidt olie på fingrene.
(Ja, det er lidt svært at forklare på skrift, men du kan se fremgangsmåden her: https://youtu.be/s8t1xdqWDcQ?t=2m54s).
Steg herefter “fladbrødet” på begge sider på en varm pande uden fedtstof – men pas på at panden ikke bliver for varm! De skal lige netop blive gyldne før de tages af varmen. Når alle fladbrød er stegt, skal de to “lag” skilles ad (se evt. video). Herefter rulles de enkelte lag sammen som en roulade og klippes i små strimler.
Når kyllingen har kogt de 40 min, kommer man strimlerne op i en dampindsats (keskas, som det hedder på marokkansk), og lader dem dampe over kyllingesovsen i 5-6 min under låg.
Fordel strimlerne på en tallerken, læg kyllingen på, og hæld godt med sovs over 🙂
Bessaha! 😉